• رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خبر داد:
  • تلاش برای تقویت سرمایه‌گذاری در زیست بوم فناوری در هجدهمین جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی

  • ۱۵:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۸
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به تمرکز جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی بر کارآفرینی تخصصی در زمینه فناوری گفت: یکی از پارامترهای مهم در توسعه زیست بوم فناوری و توسعه فناوری، سرمایه‌گذاری است. بر همین اساس هجدهمین دوره این جشنواره بر امر سرمایه‌گذاری توجه بیشتری کرده و با توجه به شعار سال مبنی بر رشد تولید با مشارکت مردم، تامین مالی جمعی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، قاسم مصلحی در نشست خبری هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در وزارت عتف اظهار کرد: این جشنواره در زمانی که فرهنگ کارآفرینی در کشور غریب بود بود، با عنوان کارآفرینی برگزار می‌شد اما وقتی که این عرصه در کشور شناخته شد، به سمت کارآفرینی تخصصی در حوزه فن آفرینی حرکت کرد. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین مرکز رشد و پارک علم و فناوری در ایران شناخته می‌شود و در حال حاضر نیز بیشترین تمرکز شرکت‌های دانش‌بنیان را به خود اختصاص داده است. شرکت‌های مختلف در این شهرک از مسیر تولید فناوری کسب درآمد دارند و نیازهای کشور را برطرف می‌کنند.

وی افزود: جشنواره شیخ بهایی به صورت تخصصی به کارآفرینی در حوزه فناوری و تولید تکنولوژی می‌پردازد تا از این طریق در مسیر حل چالش‌های کشور گام بردارد. این جشنواره یک اقدام فرهنگ سازانه است که تا حد زیادی در شکل‌گیری قوانین حمایت کننده از حوزه فناوری موثر بوده است. لازم است با اتخاذ قوانین حمایتی بیشتر ریسک فعالیت شرکت‌های این شرکت‌ها کاهش و نقش آن‌ها در اقتصاد افزایش یابد.

رئیس هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با بیان اینکه یکی از محورهای مهم این دوره از جشنواره توجه به امر سرمایه‌گذاری و رونق بخشیدن به کسب و کارهای فناورانه و دانش‌بنیان است، گفت: با تمام اقداماتی که تاکنون انجام شده، هنوز با انتظارات این حوزه فاصله داریم. باید شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور بیش از پیش حمایت شوند تا بتوانند بیشتر در حل چالش‌های کشور مشارکت داشته باشند. لازم است با تصویب و اجرای قوانین حمایتی و پشتیبانی از این شرکت‌ها ضمن کاهش ریسک فعالیت از آن‌ها، در مسیر دستیابی به سهم ۵ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان در کل اقتصاد کشور گام برداریم. این هدف امروز بسیار دست‌یافتنی است.

مصلحی افزود: تقویت ارتباطات ملی و بین‌المللی میان بازیگران زیست بوم فناوری هم در جشنواره شیخ بهایی دنبال می‌شود. شناسایی واحد‌های فناور آماده ورود به بازارهای ملی و بین‌المللی یکی از اهداف جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در این حوزه به شمار می‌رود. البته این جشنواره همواره تقویت ارتباط بین بازیگران زیست بوم فناوری به ویژه صنایع بزرگ و دانشگاه‌ها را نیز دنبال می‌کند که در نتیجه این راهبرد، اقدامات بسیار موثری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره تلاش شده تا با استفاده از ظرفیت شرکت فرابورس ایران، راه‌های تامین مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تسهیل شود. البته این جشنواره در راستای جهت دهی فعالیت‌های فناورانه در راستای حل مسائل کشور، به گونه‌ای واسطه‌گرانه عمل می‌کند و شرکت‌های توانمند را به شرکت‌های نیازمند فناوری متصل می‌کند و از این طریق ورود فناوری‌ را از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به صنایع به عنوان مقصد این فناوری، تسهیل می‌کند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: از سوی دیگر سرمایه داران سرمایه‌گذار می‌توانند با شناسایی شرکت‌های مستعد، در قالب‌های مختلف از جمله مشارکت در این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری و از این طریق به توسعه بیشتر اقتصاد دانش‌بنیان کمک کنند. شرکت‌هایی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان وجود دارند که ضمن ارزیابی طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور زیر نظر سازمان بورس، تامین مالی جمعی این طرح‌ها را انجام می‌دهند که کاملا در راستای شعار سال یعنی رشد تولید با مشارکت مردم است.

مصلحی افزود: بر همین اساس جمعی از این شرکت‌ها در هجدهمین دوره این جشنواره حضور دارند و تعدادی از طرح‌های توسعه‌ای نیز طی دو روز برگزاری این جشنواره از همین طریق تامین مالی می‌شود. امروز این فرهنگ تقریبا نهادینه شده و برخی طرح‌های تامین مالی به سرعت و مثلا گاه طی تنها 5 یا 10 دقیقه تامین مالی می‌شوند. مرکز تامین مالی و سرمایه‌گذاری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز محل رفت و آمد سرمایه‌گذاران و سازمان‌های ذی ربط است که یکی از دلایل مهم آن ظرفیت بسیار زیاد شرکت‌های مستقر در این شهرک است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این شهرک عضو انجمن پارک‌های فناوری آسیایی است. این انجمن هر سال 4 شرکت را به عنوان شرکت‌های برگزیده انتخاب می‌کند که طی 15 سال اخیر، در 13 دورهحداقل یکی از شرکت‌های مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در جمع این شرکت‌های برگزیده حضور داشتند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: تمامی ذی‌نفعان اکوسیستم فناوری، مخاطبان این جشنواره هستند. صنایع بزرگ به عنوان عضوی از این اکوسیستم که نیازمند فناوری هستند، یکی از اعضای مهم این زیست بوم محسوب می‌شوند که می‌توانند در توسعه آن نقش آفرینی کنند. بر همین اساس همواره تلاش شده تا صنایع بزرگ استان نظیر فولاد مبارکه و هلدینگ پتروپالایش، تا حد امکان نقش پررنگ‌تری در این عرصه داشته باشند. این مهم نشان از رشد سریع این زیست بوم و بازار آن دارد.

گفتنی است، هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، 26 و 27 اردیبهشت ماه سال جاری در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می‌شود.

تعداد بازدید : ۴۰      تاریخ: 1403/02/18

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت